Tack för idag!

Tack till alla som tog sig ut denna halvsoliga höstdag för att göra en gemensam arbetsinsats i området! Utan er, ingen ordning på torpet.

Ett särskilt tack till de som ställde upp med bilar och släp för att köra till återvinningen och med minigrävare för att lyfta ny sandlåda på plats.

//Styrelsen

Höstens städdag närmar sig

Här kommer i all enkelhet en påminnelse om att höstens gemensamma städdag går av stapeln nästa lördag, 5 oktober.

Vi ses som vanligt vid föreningslokalen klockan 10.00 för fördelning av uppgifter. Styrelsen och sex av nio kontaktpersoner har haft ett möte för att prata igenom vad som behöver göras. Den här gången önskar vi att ett par medlemmar ställer upp med bil & släp för att vi ska kunna köra iväg ris och grenar till återvinningsgården.

För att det inte ska bli bilkö utanför lokalen – maila styrelsen på norrtunasamf@telia.com om du kan köra en vända eller två till återvinningen så kan vi säga stopp när det finns tillräckligt med förare.

Vi ses 5 oktober! Kaffe, bullar och korv kommer finnas precis som vanligt.

/Styrelsen

Årets stämma genomförd

Vid dagens stämma framfördes att de årsstämmohandlingar som publicerats här på hemsidan, saknade styrelsens underskrifter. Det berodde på handhavandefel och är nu åtgärdat.

Baserat på hur frågan ovan och ett par frågor till framfördes idag, vill jag framföra en personlig reflektion:

Vi som ställer upp för olika uppdrag i föreningen, må det vara som styrelseledamot,  vattentillsynsperson eller kontaktombud, gör det på vår fritid. Vardagslivet är hektiskt för många av oss redan utan förtroendeuppdrag. Arbetet med att sköta styrelsens uppdrag och att driva vattenverket sker på kvällar och helger. Att detaljer missas ibland när livspusslet är extra krävande är därför ofrånkomligt.

Om man som medlem utan uppdrag uppmärksammar något som styrelsen kan ha missat, är man hjärtligt välkommen att höra av sig och med en öppensinnad, hjälpande approach, prata om det.  Jag förstår uppriktigt sagt inte poängen med att vänta och komma till stämman med en, i min mening, konfrontativ attityd. Det är vi alla tillsammans som ska se till att vatten kommer i kranen, vägarna är farbara och grönområdena är skötta. Bland många andra måsten. En del av oss tar därför på oss ett extra ansvar och en hjälpande, stöttande attityd från övriga medlemmar gör de förtroendeuppdragen lättare att bära. ”Teamwork makes the dream work.”

Med de orden tar jag mig an uppdraget som ordförande ett år till och hoppas på god uppslutning på de gemensamma städdagarna och på nästa års stämma.

//Johan

Besiktning av BLÅ, VIT och VÅR

Denna morgon har styrelsen åkt runt med Telias underleverantör Eltel och besiktat de schaktarbeten för fiber som utfördes under tidiga sommaren till fastigheter på BLÅ, VIT och VÅR. Efter den initiala återställningen, har vägbanan sjunkit ihop där fiberledningar drogs under vägarna.

Eltel kommer att åtgärda de nedsjunkna partierna och hoppas på att påbörja arbetet redan nästa vecka (V.36).

//Styrelsen

Hemsida & årsstämma

Nu när hemsidans mailfunktion är återställd, vill styrelsen påminna om att det är årsstämma nu på lördag.

Årsstämmohandlingar inklusive kallelse, röstbevis, fullmakt och förslag till dagordning finns på hemsida och anslagstavla.

Väl mött i B-salen, Elektron på lördag klockan 13.00. Fika kommer naturligtvis finnas.

//Styrelsen